ΚΕΡΑΣΙ ΓΛΥΚΟ



 
  ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό κεράσια σκληρά
1 κιλό ζάχαρη
2 κούπες νερό 
χυμός μισού λεμονιού
λίγη βανίλια

                                    ΟΔΗΓΙΕΣ


Καθαρίζετε τα  κοτσάνια οπό τα κερά­σια και αναιρείτε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και ρίχνετε τα κεράσια μέσα. Τα βράζετε για πέντε λεπτά, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε και την αφή­νετε για μια μέρα. Αφαιρείτε την άλλη μέρα τα κεράσια με τρυπητή κουτάλα, ρίχνετε τη βανίλια και, τον χυμό λεμονιού και βάζετε το σιρόπι να δέσει. Μόλις αρχίσει να δένει, ρίχνετε τα κεράσια και βράζετε μέχρι να δέσει καλά το γλυκό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons