ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό κεράσια σκληρά
1 κιλό ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμός μισού λεμονιού
λίγη βανίλια
χυμός μισού λεμονιού
λίγη βανίλια
ΟΔΗΓΙΕΣ
Καθαρίζετε τα κοτσάνια οπό τα κεράσια και αναιρείτε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και ρίχνετε τα κεράσια μέσα. Τα βράζετε για πέντε λεπτά, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε και την αφήνετε για μια μέρα. Αφαιρείτε την άλλη μέρα τα κεράσια με τρυπητή κουτάλα, ρίχνετε τη βανίλια και, τον χυμό λεμονιού και βάζετε το σιρόπι να δέσει. Μόλις αρχίσει να δένει, ρίχνετε τα κεράσια και βράζετε μέχρι να δέσει καλά το γλυκό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου