ΥΛΙΚΑ
2 κιλά σταφύλια
1 κιλό ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
1 βανίλια
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ξεχωρίζουμε τις ρόγες του σταφυλιού, τις πλένουμε καλά, τις στραγγίζουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μια στρώση με τις ρόγες του σταφυλιού, και τις πασπαλίζουμε με λίγη από τη ζάχαρη. Ακόμη άλλη μία στρώση, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη και το ίδιο ώσπου να μας τελειώσουν οι ρόγες του σταφυλιού. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και την κουνάμε κυκλικά σε τακτικά χρονικά διαστήματα, έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Ξαφρίζουμε καλά με μία τρυπητή κουτάλα, και προσθέτουμε τη βανίλια διαλυμένη στο χυμό του λεμονιού και κουνάμε την κατσαρόλα, για να πάει παντού το όλο μίγμα. Αφήνουμε το γλυκό να σιγοβράζει μέχρι να δέσει το σιρόπι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στην κατσαρόλα, για 1 μέρα και στη συνέχεια, το βάζουμε σε γυάλινα αεροστεγή βάζα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου