ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπούτι μοσχαρίσιο χωρίς κόκκαλο
½ κιλό ντομάτες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ κούπα βούτυρο
1½ κούπα κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας αλεύρι
2 φύλλα δάφνης
½ κουτ. γλυκού θυμάρι
1/3 κουτ. γλυκού κανέλα
5-6 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
Μερίδες 6
ΟΔΗΓΙΕΣ
Κόβετε το κρέας σε κύβους, το πασπαλίζετε με το αλεύρι και το σωτάρετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο για 5 λεπτά.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζεται κι αυτά, ανακατεύοντας. Ρίχνετε τις ντομάτες λιωμένες, το κρασί, τη δάφνη, την κανέλα, το θυμάρι, το μπαχάρι, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Σιγοβράζετε το φαγητό για 2 ώρες περίπου. Στο διάστημα αυτό ανακατεύετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας συχνά και αν χρειαστεί περισσότερο υγρό, προσθέτετε ζεστό νερό ή κρασί.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντας το με πατάτες τηγανητές ή άσπρο πιλάφι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου