ΥΛΙΚΑ
800 γρ. αλεύρι
350 γρ. ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο
1 ½ κούπα γάλα
20 γρ. μαγιά μπύρας
3 αυγά + 1 κρόκος
1 /3 κούπας κονιάκ
1 κουτ. σούπας ξύσμα
πορτοκαλιού
2 ½ κουτ. σούπας τραμμένη αμυγδαλόψιχα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μπολ διαλύετε τη μαγιά σε οχτώ κουταλιές χλιαρό γάλα. Προσθέτετε δύο γεμάτες κουταλιές αλεύρι, μια κουταλιά ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να δίνει ομοιογενές
Σκεπάζετε τη λεκάνη με πετσέτα και αφήνετε σε χλιαρό χώρο μέχρι να Φουσκώσει το προζύμι, για μισή ώρα περίπου. Προσθέτετε το υπόλοιπα υλικά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (όχι κρύο). Πρώτα ρίχνετε στη Λεκάνη το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το ξύσμα, την αμυγδαλόψιχα, το κονιάκ, το υπόλοιπο γάλα χλιαρό και το αυγά. Ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε καλά. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα, τη βάζετε στη λεκάνη, τη σκεπάζετε με την πετσέτα και την αφήνετε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει. Ζυμώνετε τη ζύμη πάλι, τη βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και την αφήνετε να ξανά φουσκώσει. Την ψήνετε, αφού την αλείψετε απαλά με τον κρόκο αυγού, σε προθερμασμένο Φούρνο στους 180°C για σαράντα λεπτά περίπου.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου