ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ ΓΙΑ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1  κιλό μπούτι μοσχαρίσιο χωρίς κόκκαλο
½ κιλό ντομάτες
2 κρεμμύδια
 2 σκελίδες σκόρδο
 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
½  κούπα βούτυρο
κούπα κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας αλεύρι
2 φύλλα δάφνης
½ κουτ. γλυκού θυμάρι
1/3 κουτ. γλυκού κανέλα
5-6 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
Μερίδες 6
ΟΔΗΓΙΕΣ
Κόβετε το κρέας σε κύβους, το πασπα­λίζετε με το αλεύρι και το σωτάρετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζεται κι αυτά, ανακατεύοντας. Ρίχνετε τις ντομάτες λιωμένες, το κρασί, τη δάφνη, την κανέλα, το θυμάρι, το μπαχάρι, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Σιγοβράζετε το φαγητό για 2 ώρες περίπου. Στο διάστημα αυτό ανακα­τεύετε το περιεχόμενο της κατσα­ρόλας συχνά και αν χρειαστεί περισσότερο υγρό, προσθέτετε ζεστό νερό ή κρασί. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό συνο­δεύοντας το με πατάτες τηγανητές ή άσπρο πιλάφι. Και καλό κρασί

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons