ΥΛΙΚΑ
½ κιλο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα σταφίδα ξαν9ή
1 κούπα σταφίδα μαύρη
1 κούπα καρυδόψιχα κοπανισμένη
1 κούπα ταχίνι
1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
½ κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλα σκόνη
1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1 κοφτό κουτ. γλυκού σόδα
ζάχαρη άχνη
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αναμιγνύετε το αλεύρι, τη σόδα, τη σταφίδα και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά το ταχίνι με τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε την ταχινόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για σαράντα λεπτά στους 180°C. Όταν ψηθεί την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου