ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
50 γρ. μαγιά
2/3 κούπας γάλα
1 κούπα βούτυρο
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μαχλέπι
κοπανισμένο
4 αυγά
1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
ή σουσάμι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Διαλύετε τη μαγιά σε λεκάνη με το γάλα χλιαρό, προσθέτετε μια κούπα αλεύρι και ανακατεύετε, μέχρι να δίνει πηχτός πολτός. Αφήνετε να Φουσκώσει για μια ώρα περίπου. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το αλάτι, το βούτυρο και τρία αυγά. Ρίχνετε το αλεύρι, ζυμώνετε και αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη για να φουσκώσει.
Ξανά ζυμώνετε και βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Την αφήνετε σκεπασμένη να ξανά φουσκώσει, σε ζεστό μέρος. Αλείφετε την πίτα με τον κρόκο του τέταρτου αυγού, την πασπαλίζετε με την αμυγδαλόψιχα ή το σουσάμι και την ψήνετε για σαράντα περίπου λεπτά σε προ9ερμασμένο φούρνο στους 200°C.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου