• 10 κολοκύθια
• αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
• 2 καρότα χοντροτριμμενα
• ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
• 5 σκελίδες σκόρδο
• 1 ματσάκι άνηθο
• ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμενο
ΟΔΗΓΙΕΣ
• αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
• 2 καρότα χοντροτριμμενα
• ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
• 5 σκελίδες σκόρδο
• 1 ματσάκι άνηθο
• ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμενο
ΟΔΗΓΙΕΣ
πλένουμε καλά τα κολοκύθια, τα σκουπίζουμε, τα κόβουμε σε λεπτές μακρόστενες φέτες, τα αλευρώνουμε καλά και από τις δυο πλευρές, τα τηγανίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το σκόρδο τριμμένο τα καρότα, αλάτι και μπόλικο φρεσκοκομμένο πιπέρι. σε ένα βαθύ στρογγυλό ταψί στρώνουμε μια στρώση κολοκύθια, μια στρώση κρεμμύδια. μια στρώση μείγμα γιαουρτιού και συνεχίζουμε έτσι, φροντίζοντας να στρώσουμε έτσι τελευταία μια στρώση μείγμα γιαουρτιού. ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου (προσέχοντας να μην σκουρύνει πολύ) και την κόβουμε σε τριγωνικά κομματια40-50 λεπτά αφότου κρυώσει. είναι ένα εξαιρετικό κρύο πιάτο, που πραγματικά όταν το σερβίρουμε μοιάζει με κομμάτι τούρτας. ΣΗΜΕΙΩΣΗόταν φτιάχνουμε στρώσεις λαχανικών στον φούρνο παναρουμε την βάση του ταψιού με φρυγανιά για να τραβήξει τα υγρά
ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το σκόρδο τριμμένο τα καρότα, αλάτι και μπόλικο φρεσκοκομμένο πιπέρι. σε ένα βαθύ στρογγυλό ταψί στρώνουμε μια στρώση κολοκύθια, μια στρώση κρεμμύδια. μια στρώση μείγμα γιαουρτιού και συνεχίζουμε έτσι, φροντίζοντας να στρώσουμε έτσι τελευταία μια στρώση μείγμα γιαουρτιού. ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου (προσέχοντας να μην σκουρύνει πολύ) και την κόβουμε σε τριγωνικά κομματια40-50 λεπτά αφότου κρυώσει. είναι ένα εξαιρετικό κρύο πιάτο, που πραγματικά όταν το σερβίρουμε μοιάζει με κομμάτι τούρτας. ΣΗΜΕΙΩΣΗόταν φτιάχνουμε στρώσεις λαχανικών στον φούρνο παναρουμε την βάση του ταψιού με φρυγανιά για να τραβήξει τα υγρά
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου