ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

                         ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
 Την περίοδο των Χριστουγέννων στην Ιταλία ισχύει και για τρεις εβδομάδες, αρχίζοντας 8 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα είναι γνωστή ως τα εννιάμερα. Κατά την περίοδο αυτή, τα παιδιάπηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι απαγγέλοντας ποιήματα Χριστουγέννων και το τραγούδι.
Σε ορισμένα μέρη βοσκοί φέρνουν τα μουσικά όργανα στα χωριά, παίζουν και τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Κατά την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα τα παιδιά πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι ντυμένος ως ποιμένες, παίζοντας σωλήνες, τραγουδώντας και απαγγέλλοντας ποιήματα Χριστουγέννων. Τους δίνονται χρήματα για να αγοράσει δώρα.
Μια αυστηρή γιορτή παρατηρείται για 24 ώρες πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων, και ακολουθείται από ένα γεύμα γιορτή, στην οποία ένα ελαφρύ Milanese τούρτα που ονομάζεται χαρακτηριστικά πανετονε καθώς και σοκολάτα.
Τα δώρα και άδεια κουτιά, που προέρχονται από τη λάρνακα της Μοίρας - τυχερός βουτιά, η οποία περιλαμβάνει πάντα ένα δώρο ανά άτομο. Με το σούρουπο, τα κεριά αναμμένα γύρω από το παχνί οικογένεια γνωστή ως Presepio, προσευχές λέγονται, και τα παιδιά απαγγέλλουν ποιήματα.

  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
  Το μεσημέρι την ημέρα των Χριστουγέννων ο Πάπας δίνει την ευλογία του πλήθη συγκεντρώθηκαν στην τεράστια πλατεία του Βατικανού.
Στην Ιταλία τα παιδιά περιμένουν μέχρι Θεοφάνεια, 6 Ιανουαρίου, για τα δώρα τους. Σύμφωνα με την παράδοση, τα δώρα παραδίδονται από ένα είδος άσχημη μάγισσα που ονομάζεται Befana σε ένα σκουπόξυλο. Λέγεται ότι είχε την υποχρέωση από τους τρεις βασιλείς ότι το μωρό γεννήθηκε ο Ιησούς, ήταν απασχολημένος και καθυστέρησε την επίσκεψη του μωρού.
Έχει χάσει το Star χάσει το δρόμο της και έχει πετούν γύρω από τότε, αφήνοντας παρουσιάζει σε κάθε σπίτι με τα παιδιά σε περίπτωση που δεν υπάρχει. Έχει διαφάνειες κάτω καμινάδες, και γεμίζει κάλτσες και παπούτσια με καλή τα πράγματα για το καλό των παιδιών και λέγεται ότι τα φύλλα άνθρακα για τα παιδιά που δεν είναι τόσο καλή.

Υποβλήθηκε από Michela Sacchi
Την παραμονή των Χριστουγέννων το δείπνο ονομάζεται cenone το οποίο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο των χελιών.
Χριστουγεννιάτικο γεύμα είναι Τορτελίνια σε Brodo η οποία είναι γεμάτη δέματα τα ζυμαρικά σε ζωμό, επίσης εξυπηρετείται είναι cappone το οποίο είναι βρασμένο καπόνι, ή ψητά σερβίρονται στην κεντρική Ιταλία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons