ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
Αγίου Νικολάου είναι σημαντική στην Ελλάδα ως ο προστάτης των ναυτικών. Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, τα ρούχα του είναι βρεγμένος με άλμη, στάζει γενειάδα του με θαλασσινό νερό, και το πρόσωπο του είναι καλυμμένο με ιδρώτα, γιατί έχει εργαστεί σκληρά με τα κύματα να φθάνουν τα πλοία βύθιση και διάσωση τους από την οργισμένη θάλασσα. Ελληνικά πλοία δεν αποπλεύσουν από λιμένα χωρίς κάποιο είδος Αγίου Νικολάου εικονίδιο επί του πλοίου.
 
 
 Την παραμονή των Χριστουγέννων μικρά αγόρια για την ήττα των τυμπάνων και της κωδώνισμα των τριγώνων συνήθως τραγουδούν τα κάλαντα. Πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και να δίνονται τα ξερά σύκα, αμύγδαλα, καρύδια και πολλά γλυκά ή μερικές φορές τα μικρά δώρα.
Μετά από 40 ημέρες νηστείας, η γιορτή των Χριστουγέννων είναι προσβλέπει στη με μεγάλη προσμονή από ενήλικες και παιδιά. Οι χοίροι σφάζονται και σχεδόν σε κάθε τραπέζι είναι καρβέλια Χριστόψωμο ή "ψωμί του Χριστού". Αυτό το ψωμί γίνεται σε μεγάλα καρβέλια τα γλυκά σε διάφορα σχήματα και οι κρούστες χαραγμένα και διακοσμημένα με κάποιο τρόπο που να αντανακλά επάγγελμα της οικογένειας.
Χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν χρησιμοποιούνται συνήθως στην Ελλάδα. Σχεδόν σε κάθε σπίτι το κύριο σύμβολο της σεζόν είναι ένα ρηχό ξύλινο μπωλ με ένα κομμάτι σύρμα έχει ανασταλεί σε όλη την ζάντα? Που κρέμεται από ένα κλαδάκι βασιλικό τυλιγμένο γύρω από ένα ξύλινο σταυρό. Μια μικρή ποσότητα του νερού που φυλάσσεται στο μπολ για να κρατήσει το βασιλικό ζωντανό και φρέσκο. Μία φορά την ημέρα, ένα μέλος της οικογένειας, συνήθως η μητέρα, βυθίζει το σταυρό και βασιλικό σε κάποιο ιερό νερό και τη χρησιμοποιεί για να ψεκάζει νερό σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Αυτό το τελετουργικό Πιστεύεται να κρατήσει το Killantzaroi μακριά από το σπίτι.
Υπάρχει μια kallikantzeri παράδοση, όπου ο άτακτος ξωτικά εμφανίζονται από τη γη κατά τη διάρκεια των 12 ημερών των Χριστουγέννων.
Τα Χριστούγεννα είναι πολύ λίγα δώρα που δίνονται σε κάθε άλλο. Αντ 'αυτού, είναι μικρά δώρα που δίδονται σε νοσοκομεία και ορφανοτροφεία.
Ιερείς μερικές φορές πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι με καταιονισμό αγίασμα γύρω για να απαλλαγούμε από τα κακά πνεύματα που μπορεί να κρύβονται στα σπίτια των ανθρώπων.
Στα περισσότερα ελληνικά σπίτια αειθαλές δέντρο είναι διακοσμημένο με πούλιες και ένα αστέρι τοποθετείται στην κορυφή. Τα δώρα ανταλλάσσονται την 1η Ιανουαρίου, την ημέρα του Αγίου Βασιλείου.



 

Την παραμονή των Χριστουγέννων, οι ομάδες των ανθρώπων που μαζεύονται γύρω από το γιορτινό τραπέζι. Σύκα, ξερά στις στέγες των σπιτιών εξυπηρετούνται με το πικάντικο χρυσή ψωμί Chrisopsomo.Καθώς οι άνθρωποι είναι αυτοί χαιρετούν ο ένας τον άλλον λέγοντας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ή πολλά ευτυχισμένα χρόνια. Ο πίνακας που γεμίζουν με τα τρόφιμα μπορεί να περιλαμβάνει, όπως πιάτα, όπως kourambiethes, μια ελληνική μπισκότο παξιμάδι.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons