ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα

Μετά τα Χριστούγεννα, τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία τη νέα χρονιά (ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ), επειδή αυτό είναι όταν ο Αγ. Βασίλειος (Άγιος Βασίλης) παραδίδει τα δώρα τους.

Στην Ελλάδα είναι το έθιμο να ανταλλάξουν δώρα για το νέο έτος, αντί των Χριστουγέννων. Τα δώρα παραδίδονται από Άγιος Βασίλειος (Άγιος Βασίλης). Άγιος Βασίλης είναι η ελληνική Santa Claus.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Ελλάδα είναι σύνηθες για τους περισσότερους ανθρώπους να συγκεντρωθούν στο κέντρο της πόλης, ή πλατεία, για την τελευταία στιγμή για ψώνια ή απλά μια ευχάριστη βόλτα. Από τους κεντρικούς δρόμους, οι έφηβοι και άλλοι νέοι δημιουργούν μανιακό σκηνικό, δηλώνοντας ένα αναίμακτο πόλεμο ο ένας στον άλλο, χρησιμοποιώντας πλαστικές κλαμπ, γίγαντας πλαστικά σφυριά, σπρέι αφρού και σφυρίχτρες ως «όπλα».

Αργότερα, όλοι οι φίλοι συγκεντρώνονται σε ένα από τα σπίτια τους να κουδουνίζει την Πρωτοχρονιά μαζί.
Επειδή οι
​​Έλληνες θεωρούν το νέο έτος τυχερός, είναι το έθιμο να συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια κατά την πρώτη ημέρα. Εκτός από τη λαχειοφόρο αγορά κατάσταση που κληρώνει € 10.000.000 για την Πρωτοχρονιά, οι άνθρωποι παίζουν χαρτιά και ζάρια ρίχνονται σε καφενεία, σπίτια κλαμπ και σπίτια σε όλη τη χώρα.


Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ (ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ) ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

vasilopitaThe κοπή της βασιλόπιτας είναι ένα από τα ελάχιστα πρωταρχικό έθιμα επιβιώνουν. Στο Κρόνια (εορτή του θεού Κρόνου, που λατρευόταν στην Ελλάδα) και τα Σατουρνάλια της Ρώμης, γλυκά και τούρτες θα ήταν διατεθειμένη, με τυχερό νόμισμα. Αυτός που έλαβε το κομμάτι με το νόμισμα θα ήταν ο τυχερός της ομάδας. . .

Η ορθόδοξη παράδοση σε συνδυασμό με το έθιμο της βασιλόπιτας. Σε όλους παραμονή της Πρωτοχρονιάς συγκεντρώνει γύρω από την αναμονή για την βασιλόπιτα να κοπεί, όπως το νέο έτος. Όταν έρθει η ώρα του πατέρα, σε μια επίσημη τελετή, αρχίζει να κόψει την τούρτα. Το πρώτο κομμάτι είναι για τον Χριστό, το δεύτερο για το σπίτι, και στη συνέχεια τα κομμάτια για τους παρόντες όλους. Αυτός που παίρνει το κομμάτι με το κέρμα θα είναι ο τυχερός της χρονιάς!

ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια ολόκληρης συμμετοχή περίοδο των διακοπών σε μπαρ και κλαμπ είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς οι άνθρωποι βγαίνουν το βράδυ για να γιορτάσουν. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ειδικά, δεν μπορείτε να πάρετε ένα πόδι σε αυτά τα νυχτερινά κέντρα μετά τα μεσάνυχτα, και οι δρόμοι είναι τόσο γεμάτοι που τα αυτοκίνητα κινούνται με ρυθμούς χελώνας. Η διασκέδαση και ο ενθουσιασμός συνεχίζεται μέχρι την ανατολή του ηλίου.

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Τα τελευταία χρόνια έχουν επεξεργαστεί επιδείξεις πυροτεχνημάτων ιδρύθηκε στις κεντρικές πλατείες των πόλεων σε όλη την Ελλάδα. Αυτές είναι οργανωμένες με υπευθυνότητα από τους διάφορους δήμους, οι οποίοι, επίσης, παρουσιάζονται εορταστικές διακοσμήσεις και χορηγός μουσικών εκδηλώσεων για τους εορτασμούς της Εύας.

Εορτασμό του νέου έτους με πυροτεχνήματα και ελληνικά κάλαντα στη Λάρισα, Ελλάδα
το ποδαρικό
Πολλοί άνθρωποι δίνουν ιδιαίτερη μυαλό για να το καλό / κακό οιωνό σχετικά με το ποιος θα εισέλθει το πρώτο τους σπίτι με το νέο έτος (pothariko). Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα ζητηθεί από ένα στενό φίλο ή συγγενή, τον οποίο θεωρούν τυχερό, για να είναι οι πρώτοι που έρχονται στο σπίτι τους την επόμενη ημέρα. Συχνά, ένα παιδί είναι προτιμότερη για την ειδική αυτή πρακτική, διότι τα παιδιά θεωρούνται αθώα και στην καρδιά τους χωρίς κακία και ζήλια.
ΤΗΝ ΚΑΛΗ HERA

Είναι το έθιμο για τα χρήματα (kali Ήρα) που θα δοθεί στα παιδιά που επισκέπτονται την ημέρα της Πρωτοχρονιάς - συνήθως τα εγγόνια ή τα ανίψια.

Scilla maritimaSeveral δεκαετίες πριν, τα χρήματα ήταν το μόνο δώρο τα παιδιά έλαβαν για την Πρωτοχρονιά. Και, σε πολλές περιπτώσεις, το δώρο ήταν μόνο τα γλυκά και αρτοσκευάσματα, όπως τα χρήματα ήταν λιγοστό και καταστήματα παιχνιδιών ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.
ΤΟ σκιλοκρόμμυδο (SEA-κρεμμύδι) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η σκιλοκρόμμυδο (Scilla maritima) είναι ένα κοινό φυτό στην Κρήτη, το οποίο φύεται και μοιάζει με μεγάλο κρεμμύδι. Τα ζώα δεν το τρώνε γιατί έχει δηλητήριο, και μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα αν έλθει σε επαφή με το δέρμα.

Ακόμα και όταν τράβηξε από το έδαφος, συνεχίζει να ανθίζει και να παράγει νέα φύλλα. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η μεγάλη δύναμη επιζών του μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο, καθώς και άψυχα αντικείμενα, και για το λόγο αυτό κρεμμύδι θάλασσα θα κρεμάσει στο σπίτι κατά το νέο έτος.

Πρόκειται για ένα αρχαίο έθιμο καλή τύχη που έχει γύρω από τον 6 ο αιώνα π.Χ., αλλά έχει περισσότερο ή λιγότερο έχουν εγκαταλειφθεί σήμερα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons