Υλικά
400 γρ. άψητες γαρίδες μέσο, αποφλοιωμένες
1 κουταλιά της σούπας χαμηλή
περιεκτικότητα σε νάτριο σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη
ξύσμα λάιμ
1/2 (16 ουγκιές) πακέτο ξηρά
noodles ρυζιού, ραβδί
1/4 κούπας χυμό λάιμ
3 κουταλιές χαμηλή περιεκτικότητα
σε νάτριο σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη
ξύσμα λάιμ
1/2 κουταλάκι πάστα αντσούγιας
1/4 κουταλάκι καυτερή σάλτσα
πιπεριού
1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο
φρέσκο ροδάκινα
1 φλιτζάνι τριμμένο λάχανο
2 καρότα, που τεμαχίζεται
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
2 κουταλιές της σούπας
ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο, κιμά
16 ντοματίνια
6 καλαμάκια
Οδηγίες
Προθερμάνετε το γκριλ για μέτρια φωτιά και λαδώστε λίγο την σχάρα.
Συνδυάστε γαρίδες, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, το ξύσμα λάιμ και σε ένα μπολ. Αφήστε γαρίδες να μαρινάρετε σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ προετοιμάζει τα υπόλοιπα συστατικά.
Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσουν. Προσθέστε τα noodles ρυζιού, ραβδί με βραστό νερό και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι ζυμαρικά έχουν ψηθεί καλά, αλλά είναι ακόμα σταθερή στο δάγκωμα, 3 έως 5 λεπτά. Ξεπλύνετε βούληση κρύο νερό μέχρι να διατηρημένα με απλή ψύξη? Στραγγίζετε καλά.
Ανακατέψτε χυμό λάιμ, υπόλοιπο 3 κουταλιές σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σησαμέλαιο, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ, το γαύρο επικόλληση, και καυτερή σάλτσα πιπεριού σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα ροδάκινα, το λάχανο, τα καρότα, το κόλιαντρο, βασιλικό και το σκόρδο και ανακατέψτε για να παλτό. Ανακατέψτε noodles ρυζιού σε μείγμα λαχανικών μέχρι συνδυασμένη? Να αναιρέσει.
Θέμα περίπου 8 γαρίδες στις 4 ξύλινα καλαμάκια γαρίδας από διάτρηση με την ουρά και το επάνω μέρος του σώματος. Πιρς ντοματάκια πάνω υπόλοιπα 2 καλαμάκια.
Τοποθετήστε τις γαρίδες και σουβλάκια ντομάτας προθερμασμένο γκριλ. Μαγειρέψτε τις ντομάτες μέχρι να αρχίσουν να χωρίσει, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά? Μεταφορά σε μια πιατέλα. Συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι γαρίδες είναι φωτεινά ροζ στο εξωτερικό και δεν είναι πλέον διαφανής στο κέντρο, 2 έως 3 λεπτά περισσότερο. Αφαιρέστε τις ντομάτες και τις γαρίδες από 6 καλαμάκια.
Μεταφέρεται noodle σαλάτα σε μεγάλη πιατέλα. Surround τον σαλάτα με ντομάτα και γαρίδες? περιχύστε τυχόν εναπομείναντα ασβέστη σάλτσα πάνω από γαρίδες.
Προθερμάνετε το γκριλ για μέτρια φωτιά και λαδώστε λίγο την σχάρα.
Συνδυάστε γαρίδες, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, το ξύσμα λάιμ και σε ένα μπολ. Αφήστε γαρίδες να μαρινάρετε σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ προετοιμάζει τα υπόλοιπα συστατικά.
Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσουν. Προσθέστε τα noodles ρυζιού, ραβδί με βραστό νερό και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι ζυμαρικά έχουν ψηθεί καλά, αλλά είναι ακόμα σταθερή στο δάγκωμα, 3 έως 5 λεπτά. Ξεπλύνετε βούληση κρύο νερό μέχρι να διατηρημένα με απλή ψύξη? Στραγγίζετε καλά.
Ανακατέψτε χυμό λάιμ, υπόλοιπο 3 κουταλιές σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σησαμέλαιο, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ, το γαύρο επικόλληση, και καυτερή σάλτσα πιπεριού σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα ροδάκινα, το λάχανο, τα καρότα, το κόλιαντρο, βασιλικό και το σκόρδο και ανακατέψτε για να παλτό. Ανακατέψτε noodles ρυζιού σε μείγμα λαχανικών μέχρι συνδυασμένη? Να αναιρέσει.
Θέμα περίπου 8 γαρίδες στις 4 ξύλινα καλαμάκια γαρίδας από διάτρηση με την ουρά και το επάνω μέρος του σώματος. Πιρς ντοματάκια πάνω υπόλοιπα 2 καλαμάκια.
Τοποθετήστε τις γαρίδες και σουβλάκια ντομάτας προθερμασμένο γκριλ. Μαγειρέψτε τις ντομάτες μέχρι να αρχίσουν να χωρίσει, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά? Μεταφορά σε μια πιατέλα. Συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι γαρίδες είναι φωτεινά ροζ στο εξωτερικό και δεν είναι πλέον διαφανής στο κέντρο, 2 έως 3 λεπτά περισσότερο. Αφαιρέστε τις ντομάτες και τις γαρίδες από 6 καλαμάκια.
Μεταφέρεται noodle σαλάτα σε μεγάλη πιατέλα. Surround τον σαλάτα με ντομάτα και γαρίδες? περιχύστε τυχόν εναπομείναντα ασβέστη σάλτσα πάνω από γαρίδες.
Καλή όρεξη
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου