Υλικά:
3,5 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι αμμωνία
2,5 βανίλιες
1,1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
1,1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1,1/2 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
εκτέλεση
Βουτυρώνετε τα ταψάκια
Κοσκινίζετε το αλεύρι
Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το αλεύρι
Λιώνετε το βούτυρο
Ζεσταίνετε λίγο το γάλα
Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία
Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη
Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε
Πλάθετε τα κουλούρια σε διάφορα σχήμα που θέλετε
Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι
Ψήνετε 20 -30 λεπτά περίπου
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου