ΠΕΡΝΙΛ - PERNIL - PUERTO RICAN

ΠΕΡΝΙΛ  PERNIL - PUERTO RICAN

ΥΛΙΚΑ :
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, χωρίς πυρήνα, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένα
3/4 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη, θρυμματισμένα
1/4 φλιτζανιού πράσινες ελιές με καυτερές πιπεριές
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου ή σκόρδο αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό, θρυμματισμένα

1/2 πακέτο Knorr καρύκευμα *
2 - 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη στραγγισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού Σοφρίτο ***
λευκό ξύδι
 4 κιλά χοιρινή ωμοπλάτη με  το δέρμα (λίπος)
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μέτριο μπολ, συνδυάστε το κρεμμύδι, πιπεριά, ρίγανη, πράσινες ελιές, σκόρδο σε σκόνη ή σκόρδο αλάτι, το βασιλικό, recaito, sazon καρυκεύματα, κάπαρη, και το σοφρίτο πρόσθεσε αρκετό λευκό ξύδι για να καλύπτουν τα συστατικά? αναμίξετε και να συντρίψει μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Προετοιμασία : Για να κάνετε αυτό το ψητό συνταγή χοιρινή ωμοπλάτη, θα ξεκολλήσετε το λίπος (δέρμα) και να κάνει τομές στο κρέας, το οποίο επιτρέπει τη μαρινάδα σκόρδου να διαρρεύσει μέσα.


Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, κόψτε 3 πόντους  βαθιά σχισμές σε όλες τις πλευρές της ψητό χοιρινό (τις περισσότερες περικοπές η περισσότερη γεύση). Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή τα δάχτυλά σας, γεμίστε το έτοιμο μείγμα καρυκευμάτων σε κάθε σχισμή. πασαλείψατε  με την πάπρικα να πάρει κόκκινο χρώμα  Τοποθετήστε το λίπος (δέρμα) πίσω πάνω από το ψητό. Μπορείτε μια-δυο μέρες να παραμένει   στο ψυγείο να μαριναριστεί καλά , τοποθετήσετε σε μια γάστρα   και δυο κούπες νερό και στο φούρνο 3 1/2 με 4 ώρες  περίπου  σταδιακά το ξεσκεπάζουμε και το γυρνάμε ανάποδα ,στην τελική του φάση να είναι το πάχος (δέρμα πέτσα) επάνω. Παρακολουθούμε να μην στεγνώσει από νερό. τρώγεται ζεστό συνοδεύετε με ριζότο  και με ότι άλλο του καθενός η όρεξη    


Προθερμάνετε τον φούρνο 180 βαθμούς,   3 1/2 με 4 ώρες  περίπου



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons