ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ, ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


 ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φασολάκια, πλατιά ή στρογγυλά
3 μέτρια  κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές  χρωματιστές κομμένα σε λεπτές φέτες
4 δόντια σκόρδα σε λεπτές φέτες
5 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε σχήμα φέτες πορτοκαλιού
500 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και  χοντρό τριμμένες
1 κουτ. της σούπας  ντοματοπολτέ
1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
150 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι 
100 γρ τριμμένη τυρί φέτα   Προαιρετικά
                                     Μερίδες 5
   ΟΔΗΓΙΕΣ

Καθαρίζουμε τα φασολάκια  τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν,
Κόβουμε τα κρεμμύδια τις πιπεριές  τα σκόρδα, και ετοιμάζουμε όλα τα υλικά

Σε μια πλατιά κατσαρόλα θερμαίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε κρεμμύδια πιπεριές και σκόρδα, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να μαραθούν και αυτά ,προσθέτουμε ντομάτα τριμμένη και  ντοματοπολτέ, τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγο να πάρει χρώμα  η ντομάτα. Προαιρετικά προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι και το ανακατεύουμε να πάει παντού και να λιώσει  (το αλεύρι θα μας βοηθήσει να δέση η σάλτσα αφού τελείωση το βράσιμο) . προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι μαϊντανό ψιλοκομμένα, και περιχύνουμε με 300 ml νερό κατά προτίμηση καυτό. Τα σιγοβράζουμε περίπου 45 λεπτά τα ανακατεύουμε σε διαστήματα να μην μας στεγνώσει από νερό και ώσπου να μας δέση η σάλτσα.
Προαιρετικά αφού τελείωση το βράσιμο μπορούμε να ρίξουμε επάνω χοντρό τριμμένη τυρί φέτα   
Συνοδεύουμε με φέτα της αρεσκείας μας και ζεστό χωριάτικο ψωμί και με καλό κόκκινο κρασί .                                



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons