ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Υλικά
1μεγάλο λάχανο
1κιλό κιμά χοιρινό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ρύζι
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα βούτυρο
λίγο λεμόνι
 νερό
για το αυγολέμονο
2 αυγά
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
ζουμί από το φαγητό
κορν φλαουρ ή αλεύρι

Οδηγίες
1.    Πλένουμε το λάχανο και με ένα μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι κυκλικά και σε βάθος, έτσι ώστε να ελευθερωθούν τα φύλλα. Το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράζει, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω. Το βράζουμε ένα δεκάλεπτο μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα. Μην παραβράσει και λιώσουν τα φύλλα.
 Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, λίγο λεμόνι και το λάδι. 
 Σε μία  πλατιά κατσαρόλα στρώνουμε κάτω μερικά σκληρά φύλλα. Παίρνουμε τα φύλλα, ένα ένα βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε σχήμα στενόμακρο.
 Βάζουμε τους ντολμάδες δίπλα  δίπλα σε σειρά. Ρίχνουμε στους ντολμάδες  δύο κούπες ζεστό νερό να σκεπάσει τους ντολμάδες . Στην επιφάνεια σκεπάζουμε με ένα στρογγυλό πιάτο αναποδογυρισμένο.
 Σιγοβράζουμε Μόλις βράσουν αφαιρούμε το ζουμί από το φαγητό για να ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Αφαιρούμε και το πιάτο
 Αδειάστε σε μια άλλη κατσαρόλα  όλο το ζουμί από λαχανοντολμάδες  προσεκτικά, Και  στο μπλέντερ χτυπήσετε καλά  τ' αυγά ασπράδια και κρόκους μαζί  το χυμό λεμονιού, προσθέστε λίγο αλεύρι περίπου μια κουτάλια της σούπας   ανάλογα την ποσότητα,   Ρίξτε το σιγά, σιγά  μέσα στο ζουμί από τους ντολμάδες χτυπάτε με σύρμα ή με δυο πιρουνιά καλά.   να μας γίνει σαν αραιή κρέμα. Και συνέχεια το  αδειάζουμε μέσα στους λαχανοντολμάδες  κινούμε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει το μείγμα παντού. Αποσύρετε τα από την φωτιά. Τρίψτε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε τους λαχανοντολμάδες  ζεστούς.
Μπορούν να μείνουν στο ψυγείο και τα ζεσταίνετε με το ίδιο το ζουμί τους. Και φροντίστε να φτιάξετε αρκετό ζουμί


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons