Τραχανοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ


200 γρ. τραχανά ξινός
4 αυγά
5 φύλα δάφνης
Λίγη σάλτσα ντομάτα
1 λίτρο νερό περίπου
Αλάτι πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μπολ σπάζουμε τ’αυγά  τα κτυπάμε με ένα πιρούνι προσθέτουμε τον τραχανά και τα ανακατεύουμε μαζί, γίνετε ένας πολτός τ’αφήνουμε 10 λεπτά να γίνουν ομοιογενείς .
Βάζουμε ένα φαρδύ τηγάνι στην φωτιά  και  ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού κάψει με ένα κουτάλι σούπας ρίχνουμε μια μια κουταλιά στο λαδί που καίει ένα δίπλα στο άλλο να μην κολλήσουν μεταξύ τους, τα ψήνουμε για λίγο ώσπου να κάνουν κρούστα να ροδίσουν  τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά  να ψηθούν και  αφού ροδίσουν  και από της δυο μεριές προσθέτουμε την σάλτσα να πάει παντού και  σε ένα λεπτό προσθέτουμε το νερό κατά προτίμηση ζεστό ,το αλάτι ,το πιπέρι και την δάφνη. το νερό να τα σκεπάζει τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά γύρο στα 45 λεπτά και στο τελείωμα να έχει πιει τα ζουμιά του και να έχουν μαλακώσει .

Είναι ένα ωραίο χειμωνιάτικο φαγητό


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons