ΦΑΒΑ ΣΟΥΠΑ


ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φάβα, Βάζουμε την  φάβα να μουλιάσει μερικές ώρες ,
1½ λίτρο νερό  ζεστό
1 ποτήρι κρασί
2 ζωμό κότας Knorr λιωμένα σε ζεστό νερό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 δόντια σκόρδο λιωμένο
1 καρότο κομμένο με το χοντρό του τρίφτη
 ξερή ρίγανη τριμμένη καλά
100 ml ελαιόλαδο
Πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βάζουμε την  φάβα να μουλιάσει μερικές ώρες ,
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, καρώτο , σκόρδο να μαραθούν καλά, Τα σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το νερό ζεστό προσθέτουμε την φάβα αφού την στραγγίξουμε από το νερό, το ελαιόλαδου , το πιπερι και τον ζωμό knorr,  και την βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Αλάτι δεν είναι απαραίτητο αφού ο ζωμός είναι είδη αλμυρός . Κάθε λίγο την ξαφρίζουμε και την ανακατεύουμε με μια ξύλινη πλατιά   κουτάλα  να μην μας πιάσει στην κατσαρόλα και την δοκιμάζουμε σε γεύση μήπως προσθέσουμε λίγο πιπέρι ή αλάτι . Περίπου σε μια ώρα θα είναι έτοιμη  αφού έχει πλέων  λιώσει. Εάν χρειαστεί να προσθέσουμε ακόμη νερό αυτό να είναι πάντα ζεστό. Αφού βράσει καλά, σβήνουμε τη φωτιά και με ξύλινη κουτάλα την ανακατεύουμε συνεχώς, να κρεμώσει, ή την περνάμε από μύλο λαχανικών..

Για το γαρνίρισμα
ξερά άνυδρα κρεμμύδια
 ελαιόλαδο 
 κάππαρη
 ξίδι
 η φάβα θέλει αρκετό ελαιόλαδο στο πιάτο , που λέει και ο λαός μας έχει λάκκο η φάβα


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons