ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ

 Υλικά

 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

3 αυγά

Μία κούπα γεμάτη τριμμένη φρυγανιά  ( προαιρετικά)

2  ντομάτες φρέσκες τριμμένες

2  ξερά κρεμμύδια τριμμένα

2  δόντια σκόρδο

1/2 κ.γ. κύμινο τριμμένο

1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη η και φρέσκια

1  φλιτζάνι του τσαγιού φύλλα μαϊντανού λίγο δυόσμο

 1 Φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι.

 Οδηγίες

 Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο ώσπου να ξανθύνει.

Το αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά.

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τον κιμά το σοταρισμένο κρεμμύδι και το σκόρδο τα αβγά τριμμένη ντομάτα μαϊντανό ρίγανη θυμάρι.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο τη φρυγανιά ώσπου να γίνει το μείγμα σκληρό.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο  Αλάτι πιπέρι,

Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει ομοιογενής.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου για μία ώρα για να σφίξει. Με λίγο ελαιόλαδο στις παλάμες μας πλάθουμε , ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.

Τα τοποθετούμε σε κόλλα ψησίματος, τα ψήνουμε ή τα βάζουμε στον καταψύκτη για κάποια άλλη στιγμή.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons