Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ

ΥΛΙΚΑ

1 γουρουνόπουλο 6 – 7 κιλά
αλάτι, πιπέρι
μισό κεφάλι σκόρδο
 μισό λίτρο
κόκκινο ξηρό κρασί 

                                                ΟΔΗΓΙΕΣ
Από βραδύς πλένετε καλά το γουρουνόπουλο και το στεγνώνετε. Το αλατοπιπερώνετε αρκετά , μέσα κι έξω. Το βάζετε σε μεγάλο ταψί. Καθαρίζετε το σκόρδο και το σκορπίζετε μέσα και γύρο γύρο  από το γουρουνόπουλο. Ρίχνετε το κρασί στο ταψί και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Φροντίζετε ώστε το ταψί να κλειστεί καλά γύρω – με το αλουμινόχαρτο η με κάποιο καπάκι εάν το βάλετε σε γάστρα . ανοίγετε στο αλουμινόχαρτο μερικές  τρυπούλες, με κάποια οδοντογλυφίδα  όσο το δυνατόν μικρότερες (για να φεύγει μικρή ποσότητα ατμού και να μην γίνει το κρέας σαν σούπα). Βάζετε το ταψί στο φούρνο στους  120 βαθμούς. Ψήνετε για 13 ώρες περίπου. Στη συνέχεια βγάζετε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180ο, ψήνετε για 20 ακόμη λεπτά και στη συνέχεια κλείνετε το φούρνο. Αφήνετε  μισή  περίπου   ώρα να κρυώσει, το κόβετε και το σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα. Το κρέας του πραγματικά λιώνει είναι πεντανοστημο

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons