ΡΥΖΟ ΜΠΑΛΑΚΙΑ

 ΥΛΙΚΑ
Βρασμένο ρύζι
ψιλοκομμένο μπέικο
σκληρό τυρί σε μικρά κυβάκια    
Ζαμπόν ψιλοκομμένο
αρακά βρασμένο
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
και λίγο σκόρδο
Αλεύρι
αυγά
μαϊντανό
αλάτι πιπέρι
                         ΟΔΗΓΙΕΣ
Σοτάρομε το κρεμμύδι σκόρδο μπέικον ζαμπόν ελαφρός να μην καούν. Έχουμε το ρύζι σε ένα πιάτο  βρασμένο και προσθέτουμε  επάνω στο ρύζι τα σοταρισμένα υλικά, προσθέτουμε δυο αυγά μαϊντανό ψιλοκομμένο το τυρί αρακά και λίγο αλεύρι αλάτι πιπέρι και τα ανακατεύουμε μαλακά, Να κάνουμε ένα μίγμα σφικτό, Και τα κάνουμε μπαλάκια κάπου στο μέγεθος του μικρού μανταρινιού, βρέχουμε τις παλάμες μας σε νερό να μην κολλάνε στα χέρια μας. Τα αλευρώνουμε και καλό είναι να τα αλευρώσομε δυο φορές αφού την δεύτερη φορά τα έχουμε βρέξει σε μίγμα χτυπημένο αυγό με λίγο γάλα, και προαιρετικά και σε φρυγανιά κάνουν καλύτερη κρούστα .Και τα τηγανίζουμε στην φρητέζα  σε μέτρια φωτιά να τα σκεπάζει το λάδι. αυτό είναι ένα καλό ορεκτικό το προτιμούν τα μικρά παιδιά

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons