Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ



















ΥΛΙΚΑ
2 κιλά Λάδι
1κιλό Ζάχαρη
1 φακελάκι Γαρύφαλλο
1 φακελάκι Κανέλλα
1 νεροπότηρο «αλισίβα» *
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κρασοπότηρο κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού και 
λεμονιού
Αλεύρι (όσο χρειαστεί ώστε 
η ζύμη 
να βγει πιο μαλακή)

ΟΔΗΓΙΕΣ  Πως τα πλάθομαι
Αρχικά χτυπάμε για 1 ώρα περίπου, το λάδι με το χέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Χτυπάμε ακόμη 5΄ λεπτά και ακολούθως ρίχνουμε τις φλούδες από το πορτοκάλι και το λεμόνι, την κανέλλα και το γαρύφαλλο καθώς και τον χυμό πορτοκαλιού. Μέσα στο κονιάκ διαλύουμε τη σόδα και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στα υπόλοιπα υλικά.Τελευταία προσθέτουμε το Αλεύρι (όσο χρειάζεται ώστε το μείγμα να γίνει πιο μαλακό). Στην συνέχεια ανακατεύουμε τα υλικά, ίσα που αυτά να αναμειχθούν. Κατόπιν αφήνουμε τη ζύμη μας να «ηρεμήσει» για λίγα λεπτά και μετά πλάθουμε τα μελομακάρονα μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο βαθμούς και τα ψήνουμε. Αφού ψηθούν τα μελομακάρονα τα αφήνουμε να κρυώσουν

Πως φτιάχνομαι  το μέλωμα
 
Σε μια κατσαρόλα διαλύομε σε ζεστό νερό περίπου 1 κιλό μέλι.  Μόλις το μέλι διαλυθεί στο νερό, αρχίζουμε να ρίχνουμε στην κατσαρόλα, λίγα – λίγα τα μελομακάρονα. Τα αφήνουμε εκεί μέσα για πολύ μικρό χρονικό διάστημα 9κάποια δευτερόλεπτα), περιστρέφοντας τα όμως, ώστε το μέλωμα τους να γίνει από όλες τις πλευρές. Στη συνεχεία τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με μείγμα από ψιλοκομμένο καρύδι, ζάχαρη και κανέλλα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons