ΥΛΙΚΑ
5 ασπράδια
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού σόδα
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρίνα
500 γραμ. τυρί τριμμένο
(250 γραμ. γκούντα ή κασέρι και 250 γραμ.πιο σκληρό
τυρί γραβιέρα
αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα , Προσθέτετε τη σόδα, τη φαρίνα, το τυρί και λίγο αλάτι στη μαρέγκα, και ζυμώνετε με τα χέρια. Πλάθετε τις τυρό κροκέτες όπως πλάθουμε τα κεφτεδάκια .Τηγανίζετε τις κροκέτες σε βαθιά κατσαρόλα σε αρκετό λάδι το οποίο έχει κάψει καλά.Τοποθετείτε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε αμέσως.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου