Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΥΛΙΚΑ
3/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λεμόνι (μυρωδάτο)
λίγο γάλα
λίγη τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 φέτες σκόρδο
1 φλιτζάνι νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατεύουμε τον κιμά με την φρυγανιά, την παρμεζάνα, το γάλα, την αλατοπίπερο ρίγανη, με αυτό το μείγμα πλάθουμε τα μπιφτεκάκια, και τα απλώνουμε στο πυρέξ ρίχνουμε στο πυρέξ το ελαιόλαδο, το νερό, και τον χυμό του λεμονιού  στην συνέχεια τα φουρνίζουμε  και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου περί τη μία ώρα. Κάπου στα ενδιάμεσα του ψησίματος, καλό είναι να γυρίσουμε τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά, να πάρουν χρώμα κι από εκεί θα μπορούσαμε ενδεχομένως να ρίξουμε και καμιά πατάτα για γαρνιτούρα, κατά το ψήσιμο

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons