ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ


ΥΛΙΚΑ
½ κιλό αλεύρι
1 κούπα βούτυρο
κούπα ζάχαρη
κρόκοι αυγών + 1 αυγό
1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, τους κρόκους και το ξύσμα πορτοκα­λιού. Ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού και αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλά­τι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε, μέχρι να δίνει μια ζύμη σφιχτή. Την αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου. Στρώνετε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί και ισιώνετε την επιφάνεια της με τα χέρια σας. Την αλείφετε με αυγό και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για σαράντα λεπτά περίπου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons