ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ


ΥΛΙΚΑ

 ¾  κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
½  κιλό ντομάτες
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 αυγά
½ κούπα λάδι
½ κούπα κρασί
½ κούπα γάλα   
1 κγ κύμινο
1/2 κγ μπαχάρι σε σκόνη
1/4 κγ κανέλλα
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι.

 ΟΔΗΓΙΕΣ

1ο  Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον κιμά με την ψίχα του ψωμιού μουσκεμένη στο γάλα, , 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,   αυγά το σκόρδο, το  κύμινο,
 μπαχάρι σε σκόνη, κανέλλα, το αλάτι και το πιπέρι..

2ο  Πλάθετε τον κιμά σε μακρόστενα χοντρά μπαστουνάκια.

Σε ένα μεγάλο  τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

3ο Φτιάχνουμε τη σάλτσα:

Σε μία φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες  και 1 ποτήρι νερό το κρασί τη ζάχαρη και αλάτι  πιπέρι . Βράζουμε  σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

4ο Με μία τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.


 Σερβίρετε τα σουτζουκάκια με πατάτες πουρέ ή πιλάφι.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons