ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ελληνικά Χριστούγεννα έχει σχεδόν καμία διαφορά από τις εορταστικές εκδηλώσεις στο υπόλοιπο του χριστιανικού κόσμου. Το πιο σημαντικό, όπως και οπουδήποτε αλλού, τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη διακοπών για τα παιδιά. Αυτό σημαίνει 2 εβδομάδες πριν από παρουσιάζει το σχολείο,, γλυκά, χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα κάλαντα (Κάλαντα ή κάλαντα). Φυσικά κάτι που λείπει περισσότερο στη νότια Ελλάδα είναι τα λευκά Χριστούγεννα.

    
Σχεδόν μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, σε κάθε ελληνικό σπίτι, μπορείτε να μυρίσετε το γαρύφαλλο, κανέλα και ψημένα αμύγδαλα από την Κουραμπιέδες και Μελομακάρονα-το περίφημο ελληνικό μπισκότα Χριστουγέννων. Big δίσκους με Κουραμπιέδες, Μελομακάρονα, ξηροί καρποί, πορτοκάλια και τα μανταρίνια είναι μέρος της διακόσμησης των Χριστουγέννων από ένα ελληνικό σαλόνι. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή το πλοίο είναι σε πολλά σπίτια διακοσμημένα πολλές εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα με αστέρια φώτα,, άγγελοι και κάθε είδους λαμπερά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Στην Αθήνα σχεδόν κάθε μπαλκόνι του τσιμεντούπολη της Αθήνας είναι διακοσμημένα με μικρές φωτεινές χριστουγεννιάτικα δέντρα και το τραγούδι Σάντα ρήτρες που δίνουν ένα μοναδικό, αν και κάπως κιτς, ατμόσφαιρα, ότι η Αθήνα μπορεί να έχει μόνο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 
Παραμονή των Χριστουγέννων είναι η κύρια ημέρα της γιορτής. Από τη ρωγμή της αυγής, τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα ετοιμαστείτε για Κάλαντα τους, που είναι εξοπλισμένα με τα τρίγωνα τους πάνε σε όλο τον γειτονιές τραγουδώντας τα κάλαντα, τα ελληνικά κάλαντα των Χριστουγέννων », Καλίν Ημέρα Αρχόντων μια in o Orismos sas Χρήστου ti Θεία Γέννησης ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ Αρχοντικό sas ". Αυτό σημαίνει "Good Morning Αρχοντες, αν μου επιτρέψετε στο Μέγαρο σας, θα σας πω για την Ιερά Γέννηση του Χριστού μας». Αφού τελειώσουν το τραγούδι τους, οι άνθρωποι τους δίνουν κάποια χρήματα και οι δύο πλευρές λένε την ευχή "ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" (Του χρόνου πάλι). Πολλές οικογένειες, όπως και σε πολλές δυτικές χώρες, θα γιορτάσει την παραμονή των Χριστουγέννων με τους φίλους σας με μια μεγάλη γιορτή και, αργότερα, θα παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια. Παραδοσιακά, όμως, η πλειοψηφία παίζει το δημοφιλές παιχνίδι καρτών Χριστούγεννα "Triantamia. Την ημέρα των Χριστουγέννων το ελληνικό σπίτι είναι απασχολημένος με την προετοιμασία δείπνο. Το κύριο πιάτο είναι η ψητή γαλοπούλα, γεμιστό με ρύζι και κάστανα.
    
Οι διακοπές συνεχίζεται με εορταστικές εκδηλώσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου η συγκέντρωση στο σπίτι είναι το ίδιο με τα Χριστούγεννα, αλλά, αυτή τη φορά, η κύρια τροφή είναι ως επί το πλείστον ψητό χοιρινό ή αρνί. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα παιδιά τραγουδούν τα κάλαντα και πάλι αλλά αυτή τη φορά το Νέο Έτος Κάλαντα "Archiminia ki Arhichronia ........ Άγιος Βασίλης erchete" (αρχές στις αρχές μήνα του έτους ..... Άγιος Βασίλειος είναι επόμενα). Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι για τους Έλληνες, ο Άγιος Βασίλης είναι ο Βασίλειος Καισαρείας ή Αγίου Βασιλείου και όχι το δυτικό Σάντα από τον Βόρειο Πόλο. Άγιος Βασίλειος δεν είναι το φανταχτερό Santa Claus. Είναι ταπεινός, φοράει σκούρα ρούχα και έχει μια μαύρη γενειάδα. Εκείνος ευλογεί τα σπίτια και τις αξιώσεις το δικό του κομμάτι του "Βασιλόπιτα".

 
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η ψυχαγωγία στο σπίτι επικεντρώνεται κυρίως στα παιχνίδια με τράπουλα. Ο λόγος ίσως για αυτό είναι η λεγόμενη Guri (Τύχη), το οποίο σημαίνει ότι αν κερδίσει εκείνο το βράδυ το νέο έτος θα σας φέρει τύχη. Στη 12:00 τα φώτα θα σβήσει για μερικά δευτερόλεπτα και κάθε μία από αυτές θα βγουν στο φως πυροτεχνημάτων. Αν τυχαίνει να είναι στο κέντρο της πόλης, θα δείτε σίγουρα τα πυροτεχνήματα πάνω στην Ακρόπολη.Παραδοσιακά, όπως το νέο έτος φτάνει το κεφάλι του σπιτιού, συνήθως ο άντρας, λίγα βήματα έξω από την πόρτα και σπάει ένα ρόδι για καλή τύχη και στη συνέχεια κόβει το "βασιλόπιτα", κέικ της ελληνικής Πρωτοχρονιάς. Στο κέικ Βασιλόπιτα από την παράδοση των Ελλήνων τεθεί ένα τυχερό νόμισμα. Το μόνο που βρίσκει στο κομμάτι του θα είναι τυχερός της Πρωτοχρονιάς. Η εποχή των Χριστουγέννων τελειώνει στις 6 Ιανουαρίου με τον εορτασμό των Θεοφανείων και την ευλογία των υδάτων. Παραδοσιακά, κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας (FOTA) τα ξωτικά των Χριστουγέννων "Kalikantzaroi", αφού ενόχλησε τους θνητούς για 12 ημέρες, πηγαίνετε πίσω στο κέντρο της Γης. Στις Fotas Εύα τα παιδιά είναι για μια ακόμη φορά τραγουδούν τα κάλαντα "ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ Ο fotismos ..» που σημαίνει «Σήμερα τα φώτα και ο φωτισμός».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons