ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ:


ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ:
Με την πρώτη ματιά, η Βάπτιση του Κυρίου μπορεί να φαίνεται μια περίεργη γιορτή. Δεδομένου ότι η Καθολική Εκκλησία διδάσκει ότι το Μυστήριο του Βαπτίσματος είναι αναγκαία για την άφεση των αμαρτιών, ιδιαίτερα Original Sin, γιατί ήταν βαπτίστηκε ο Χριστός; Μετά από όλα, γεννήθηκε χωρίς προπατορικό αμάρτημα, και έζησε όλη τη ζωή του χωρίς να αμαρτάνει. Ως εκ τούτου, δεν είχε ανάγκη από το μυστήριο, όπως και εμείς.
Με την υποβολή ίδιος ταπεινά να το βάπτισμα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, ωστόσο, υπό την προϋπόθεση ότι ο Χριστός παράδειγμα για τους υπόλοιπους από εμάς. Εάν ακόμη και αυτός θα πρέπει να βαπτιστεί, αν και δεν είχε ανάγκη από αυτό, πόσο περισσότερο πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να είμαστε ευγνώμονες γι 'αυτό το μυστήριο, η οποία μας απελευθερώνει από το σκοτάδι της αμαρτίας και ενσωματώνει μας στην Εκκλησία, η ζωή του Χριστού επί της γης ! Βάπτισμα του, ως εκ τούτου, ήταν απαραίτητο - όχι γι 'Αυτόν, αλλά για μας.
Πολλοί από τους Πατέρες της Εκκλησίας, καθώς και το μεσαιωνικό Σχολαστικούς, είδε Βάπτιση του Χριστού ως τον φορέα του μυστηρίου. Σάρκα Του ευλογημένο το νερό, και την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος (με τη μορφή περιστεριού) και η φωνή του Θεού Πατέρα ανακοινώνοντας ότι αυτό ήταν ο γιος του, στο οποίο ήταν επίσης ευχαριστημένος, σηματοδότησε την έναρξη της δημόσιας διακονίας του Χριστού.
Ιστορία:
Η Βάπτιση του Κυρίου ιστορικά έχει συσχετιστεί με τον εορτασμό των Θεοφανείων . Ακόμα και σήμερα, η Ανατολική Χριστιανική γιορτή των Θεοφανίων, γιορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου ως αντιστάθμισμα για τις χώρες των Δυτικών γιορτή των Θεοφανείων, εστιάζει κυρίως στη Βάπτιση του Κυρίου, όπως η αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο.
Μετά από την Γέννηση του Χριστού ( Χριστούγεννα ) χωρίστηκε έξω από Θεοφανείων, την Εκκλησία στη Δύση συνέχισε τη διαδικασία και μια γιορτή αφιερωμένη σε κάθε ένα από τα σημαντικότερα επιφοιτήσεις (αποκαλύψεις) ή Θεοφάνειες (την αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο): η Γέννηση του Χριστού τα Χριστούγεννα, η οποία αποκάλυψε ο Χριστός με το Ισραήλ? την αποκάλυψη του Χριστού εις τα έθνη, με την επίσκεψη της Επιτροπής Σοφών στο Θεοφανείων? τη Βάπτιση του Κυρίου, η οποία αποκάλυψε το Trinity? και το θαύμα στο γάμο στην Κανά, η οποία αποκάλυψε το Χριστό μεταμόρφωση του κόσμου. (Για περισσότερα σχετικά με τις τέσσερις Θεοφάνειες, δείτε το άρθρο για τα Χριστούγεννα .)
Έτσι, η Βάπτιση του Κυρίου άρχισε να γιορτάζεται την οκτάβα (όγδοη ημέρα) των Θεοφανίων, με το θαύμα στην Κανά γιορτάζεται την Κυριακή μετά από αυτό. Στο τρέχον λειτουργικό ημερολόγιο, η Βάπτιση του Κυρίου γιορτάζεται την Κυριακή μετά τον Ιανουάριο του 6, και, μια εβδομάδα αργότερα, τη δεύτερη Κυριακή του κανονικού χρόνου , ακούμε το Ευαγγέλιο του γάμου στην Κανά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons