ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ

Έθιμα της Πρωτοχρονιάς γύρω από την υδρόγειο

Ινδία: ινδουιστική Πρωτοχρονιά είναι η ώρα της γιορτής. Αυτή είναι η στιγμή να συναντηθούν και να χαιρετήσει τους ανθρώπους και μοιράζονται τα δώρα και γλυκά. Ινδουιστές θα ζωγραφίσουν τα σπίτια τους, στολίζουν το και φωτίστηκε λάμπες και κεριά το βράδυ. Μερικές από τις παραδόσεις τις οποίες ακολουθούν σε ινδουιστικό γιορτές Έτος Νέα είναι,
  • Φωτισμός μέχρι λάμπες πετρελαίου
  • Κάντε rangolis σε σπίτια
  • Αγορά και gifting καινούρια ρούχα
  • Διανομή γλυκά ανάμεσα σε γείτονες και συγγενείς
  • Λατρείες Lord Ganesha και Θεά Laxmi. Είναι πιστεύεται ότι φέρνουν σε πλούτο και ευημερία.
Όργωμα είναι ένα σημαντικό μέρος της Νέας γιορτή έτους. Σε ορισμένες περιοχές της Ινδίαςγιορττης Πρωτοχρονιάς είναι σημειωμένα με την έναρξη της συνόδου συγκομιδή.





ΗΠΑ: Στις ΗΠΑ, είναι μια παράδοση να συγκεντρωθούν στην Times Square (στη Νέα Υόρκη) για την Πρωτοχρονιά και να γιορτάσει όλη τη νύχτα μέχρι το ρολόι ανακοινώνει την έναρξη του νέου έτους. Μια συναρπαστική ποσότητα μαρμελάδας πλήθος συσκευασιών την εκπληκτική πλατεία και ο καθένας συμμετέχει με ενθουσιασμό σε περίπτωση γκαλά. Το σύνολο του προγράμματος telecasted ζήσει για το υπόλοιπο της τους Αμερικανούς και τον κόσμο για να παρακολουθήσουν από το σπίτι. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα παρελθόν, το σύνολο της Times Square διαλείμματα ευφορίας σε ζητωκραυγές, αυτοκίνητα κορνάρουν και άτομα που μοιράζονται τα φιλιά να εντρυφήσω από το παλιό και το κακό. Ανάμεσα σε άλλα δημοφιλή νέες παραδόσεις έτους, οι άνθρωποι ήθελαν να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες, στους δρόμους πλήθος και να έχουν ειδική τροφή που ονομάζεται John Ηορρίη »με μαυρομάτικα φασόλια, μαζί με γλυκά και σαμπάνια για την τύχη και την ευημερία.
  Ηνωμένο Βασίλειο: Καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται ότι είναι θορυβώδες - γεμάτο δυνατά ζητωκραυγές και σφυρίχτρες της οικογένειας και των φίλων, που ακολουθείται από φιλιά και πίνοντας και τραγουδώντας το μελωδικό "Auld Lang Syne" τραγούδι.

Ένα από τα πιο δημοφιλή του Ηνωμένου Βασιλείου νέες παραδόσεις χρόνια εξακολουθούν να επικρατούν και ονομάζεται «Πρώτη θέση». Σύμφωνα με το έθιμο, μια οικογένεια είναι ευλογημένη με καλή τύχη και ευημερία, εάν ένα ψηλό, σκοτεινό και όμορφο αρσενικό είναι το πρώτο πρόσωπο για να εισέλθουν μέσα από την μπροστινή πόρτα, μετά το νέο έτος έρχεται. Μεταφέρουν ένα κομμάτι του άνθρακα, ένα καρβέλι και ένα μπουκάλι ουίσκι, ο επισκέπτης δεν πρέπει ούτε να μιλήσω σε κανέναν, ούτε να μιλήσει μέχρι να τοποθετεί τον άνθρακα στην πυρκαγιά, βάζει το ψωμί στο τραπέζι, σερβίρει το ποτό στο κεφάλι της οικογένειας και, τέλος, επιθυμεί ο καθένας ένα «Ευτυχισμένο το Νέο Έτος». Θα πρέπει να εγκαταλείψουν το σπίτι από την πίσω πόρτα για να ολοκληρωθεί η παράδοση με τα χρώματα πετάγματος.

Κίνα: Το κινεζικό νέο έτος είναι γνωστή ως "Yuan Tan". Ανάμεσα σε όλες τις άλλες νέες παραδόσεις έτους σε όλο τον κόσμο, οι Κινέζοι γιορτές είναι πολύ γνωστό και πολύχρωμα.

Το παραδοσιακό κινεζικό νέο έτος βασίζεται στον σεληνιακό ημερολόγιο και μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 19 Φεβρουαρίου. Το κινεζικό νέο έτος γιορτές διαρκούν 10-15 ημέρες. Μερικοί από τους διαφορετικούς τρόπους για να εκφράσουν τη χαρά είναι, παίζοντας τύμπανα, ξεκινώντας πυροτεχνήματα και τον ξυλοδαρμό του κύμβαλα. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι wades από το κακό sprits και φέρνει τύχη. Οι άνθρωποι ανταλλάσσουν κόκκινο φακέλους με χρυσά νομίσματα σε αυτό ως ένα σύμβολο της καλής τύχης.

Δανία: Είναι αρκετά περίεργο, αλλά, είναι πολύ ευοίωνο για να βρει την πόρτα γεμάτη με σωρό από σπασμένα πιάτα για το Νέο Έτος στη Δανία. Όλο το χρόνο οι άνθρωποι να αποθηκεύσετε όλα τα παλιά πιάτα και στη συνέχεια να ρίξει τους στην είσοδο των σπιτιών για την Πρωτοχρονιά. Πιστεύεται ότι ο αριθμός των σπασμένα πιάτα που έχετε, ότι πολλοί φίλοι που έχετε, το οποίο θεωρείται πολύ ευοίωνο.

Στα περισσότερα από τα μέρη της σκανδιναβικές χώρες, οι εορτασμό του νέου έτους γίνεται με μεγάλη χαρά και την προετοιμασία. Υπάρχουν πολλές δανικές κουζίνα που σερβίρεται στο χρηματιστήριο της Νέας παραμονή κόμμα Έτος. Καλέ, είναι από τα αγαπημένα πιάτα που σερβίρονται με πασπαλισμένο ζάχαρη και κανέλα με λευκή σάλτσα.

Ελλάδα: 1η Ιανουαρίου είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της την Ελλάδα. Η μέρα δεν είναι μόνο παρατηρείται ως το Νέο Έτος, αλλά επίσης και ως την ημέρα του Αγίου Βασιλείου. Η Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησίες του Αγίου Βασιλείου θεωρείται ως ένας από τους προγόνων.

Ειδικό Νέα ψωμί Έτος ψήνεται από όλα τα μέλη της οικογένειας. Ένα νόμισμα είναι θαμμένος στη ζύμη το οποίο θεωρείται πολύ ευοίωνο. Οι Έλληνες γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά με μεγάλη λαμπρότητα και δείχνουν. Μοιράζονται παραδοσιακό γλυκό ψωμί με όλους. Το κέρμα φέρνει καλή τύχη και την τύχη για το έτος.

Μερικές παραδόσεις για να φέρει σε καλή τύχη στο νέο έτος

Είναι κοινή αντίληψη ότι η νέα χρονιά θα φέρει σε νέες ελπίδες και τύχη για τους ανθρώπους. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι παίρνουν τη μέγιστη προσοχή κατά την προετοιμασία τους για το νέο έτος.

Παρακάτω είναι μερικές από τις δημοφιλείς πρακτικές που εκτελούνται σε διαφορετικές χώρες, να καλωσορίσω καλή τύχη στο νέο έτος.

Αυστραλία - Στην Αυστραλία οι χοίροι γάλακτος θεωρείται ότι φέρνουν καλή τύχη και ως εκ τούτου, τα παραδοσιακά φαγητά που παρασκευάζονται με το πιπίλισμα χοίρους. Το επιδόρπιο προσφέρουν μέντας παγωτό σε σχήμα τετράφυλλο τριφύλλι.

Αγγλία - Στη Βρετανία η παράδοση λέει ότι ο πρώτος όρος για το νέο έτος πρέπει να είναι άνδρας, που μεταφέρουν τα δώρα για τον πλοίαρχο του σπιτιού.

Ουαλία - Στην Ουαλία, η πίσω πόρτα ανοίγει με το πρώτο διόδια του κουδουνιού και στη συνέχεια να κλείσει την απελευθέρωση κακούς οιωνούς από το τελευταίο έτος. Με το 12ο χτύπημα της καμπάνας η μπροστινή πόρτα είναι ανοιχτή να υποδεχτεί το Νέο Έτος.

Ισπανία - Στην Ισπανία, οι άνθρωποι θα τρώνε 12 σταφύλια σε κάθε χτύπημα της καμπάνας. Αυτό λέγεται για να φέρει καλή τύχη για τους επόμενους 12 μήνες.

Ιαπωνία - Στην Ιαπωνία οι άνθρωποι διακοσμούν τα σπίτια τους με πεύκα υποκατάστημα, μπαμπού καλάμια και δαμάσκηνο άνθος που συμβολίζει τη μακροζωία, την ευημερία και την αρχοντιά, αντίστοιχα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons