ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

 Υλικά

 Μισό κιλό κιμά για μπιφτέκια.

2 μεγάλα κρεμμύδια

Μερικά δόντια σκόρδου

2 κανονικές φρέσκες ντομάτες

200 γραμμάρια φασολάκια

4 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Μία πράσινη πιπεριά ή χρωματιστή

Λίγα καρότα κομμένα στενόμακρες ροδέλες

2 μικρά κολοκυθάκια

Δύο  μελιτζάνες

Αλάτι ,πιπέρι

Λίγες μπάμιες

Καυτερή πιπεριά προαιρετικά

Μία κούπα κρασί  κόκκινο

 Οδηγίες.

 Παίρνουμε διάφορα λαχανικά πατάτες φασολάκια αγκινάρες καρότα κολοκυθάκια μελιτζάνες αρακά, οτιδήποτε υπάρχει καλοκαιρινό λαχανικό.

Τα καθαρίζουμε τα πλένουμε καλά με κρύο νερό.

Ζυμώνουμε τον κιμά κανονικά για μπιφτέκια ( δείτε οδηγίες   για μπιφτέκια,)

Τα πλάθουμε σε μικρά μπιφτέκια περίπου 100 γραμμάρια το καθένα, τα περνάμε από το τηγάνι τα σοτάρουμε για να πάρουν χρώμα τα αποσύρουμε τα αφήνουμε στην άκρη.

 


Κόβουμε το κρεμμύδι σε μακριές ροδέλες και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ώσπου μαραθεί ελαφρώς.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και τις σοτάρουμε για 5 λεπτά ώσπου να κοκκινίσει καλά το μείγμα. Προσθέτουμε μία κούπα κόκκινο  κρασί και θα αφήνουμε να σιγοβράσουν 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε μία κούπα νερό ζεστό καυτό Και εν συνεχεία προσθέτουμε όλα τα λαχανικά στο μείγμα και τα αφήνουμε για να βράσουν περίπου για 2 λεπτά ανακατεύοντας τους να πάνε παντού.

 Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ( καυτερή πιπεριά αντί για πιπέρι αν έχουμε.)

Αφού αρχίζουν και σιγοβράσουν επάνω  προσθέτουμε τις πατάτες που τις έχουμε περάσει και αυτές ήδη από το τηγάνι και έχουν πάρει χρώμα, προσθέτουμε  τα μπιφτέκια  γύρω-γύρω επάνω στα λαχανικά. Προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ακόμα στην άκρη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράζει περίπου 40 λεπτά. Στο διάστημα αυτό ανακινούμε την κατσαρόλα κυκλικά για να δούμε να μην στεγνώσει  από νερό. 

Δεν ανακατεύουμε τα λαχανικά απλώς ανακινούμε την κατσαρόλα, αφού βράσουν όλα και τρώγονται κανονικά τρίβουμε γύρω-γύρω επάνω στο φαγητό φέτα τυρί σε κώματα , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

 

Το φαγητό σερβίρεται ζεστό όχι καυτό συνοδεύεται με καβουρδισμένο ψωμάκι και τυρί φέτα, και καλό παγωμένο κρασί.

Μία σημείωση στην παρέα η μαγειρική είναι τέχνη και φαντασία όταν μαγειρεύεται να είστε αφοσιωμένοι στην κατσαρόλα επάνω.

Καλή επιτυχία

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons